Konferencja podsumowująca projekt

Wczoraj (13.12.2017r.) zakończyliśmy tegoroczny projekt „Wparcie inicjatyw lokalnych i Rad Seniorów w regionie kamiennogórskim” w ramach Rządowego Programu Aktywizacja Społeczna Osób Starszych na lata 2014-2020. Całość działań podsumowała prezes Stowarzyszenia „Granica” Bożena Pełdiak.

Seniorzy, którzy wzięli w nim udział, pochwalili się działaniami jakie wykonali w ramach inicjatyw lokalnych. Opowiadali o nich barwnie i z wielkim zaangażowaniem. Był to też moment, aby zaprezentować efekty zajęć cyfrowych. Każda grupa swoją wypowiedź poparła własną prezentacją wykonaną właśnie podczas tych zajęć.

Bardzo ważnym przedsięwzięciem w ramach projektu było przygotowanie uczestników z gminy Lubawka do powołania Rady Seniorów. Na konferencji oficjalnie zostało ogłoszone podjęcie decyzji w tej sprawie przez Radę Miasta Lubawka.

Na konferencji nie zabrakło czasu na wymianę doświadczeń z innymi Radami Seniorów oraz na wypracowanie planów na przyszłość.

Wszystkim zaangażowanym w projekt gratulujemy i dziękujemy.

Fotorelacja poniżej ☺

Dodaj do zakładek Link.