Działaj Lokalnie

Na Konkurs edycji 2021 Programu Działaj Lokalnie wpłynęło 11 wniosków

Komisja przyznała granty wszystkim 11 wnioskodawcom, których projekty realizowały działania aktywizujące społeczność lokalną. Zasięg konkursu to teren 6 gmin: Lubawka, Kamienna Góra, Czarny Bór, Marciszów, Mieroszów i Stare Bogaczowice.

Na wsparcie projektów przeznaczono kwotę 55 000 zł., która pochodziła od Akademii Rozwoju Filantropii w Polsce ze środków Polsko – Amerykańskiej Fundacji Wolności, lokalnych samorządów – gmin: Lubawka, Kamienna Góra, Czarny Bór, Marciszów, Mieroszów, Stare Bogaczowice, Lokalnej Grupy Działania Kwiat Lnu oraz środków własnych Stowarzyszenia Granica. Poprzez Program „Działaj Lokalnie” wspieramy zwykłych ludzi, którzy chcą wspólnie działać na rzecz swojej społeczności. Stowarzyszenie Społeczno – Kulturalne „Granica”  z Lubawki od 2006 roku uczestniczy w Programie „Działaj Lokalnie” Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowany przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce.

KAŻDY MOŻE DZIAŁAĆ LOKALNIE!

Koordynatorka Programu „Działaj Lokalnie” : BOŻENA PEŁDIAK

Kontakt: Stowarzyszenie „Granica”, 58-420 Lubawka, ul. Dworcowa 33